Struer

Matilde Best takker af som del af Regelbau 411’s kunstfaglige ledelse

Foto: Regelbau 411

Matilde Best og Simon Thykjær har siden 2020 udgjort den kunstfaglige ledelse af kunsthallen Regelbau 411 på Thyholm. Efter knap tre års parløb stopper Matilde Best pr. 15. november, mens Simon Thykjær fortsætter som leder af kunsthallen for lyd-, lys- og videokunst.

“Jeg er glad og stolt over alt det, vi har opnået på Regelbau 411 de seneste år. Når jeg stopper, er det med taknemmelighed for mit samarbejde med Simon og de mange mennesker, der har været med til at løfte Regelbau 411 som en vigtig platform og profil på samtidskunstscenen. Siden 2020 har vi præsenteret en række ambitiøse kuratoriske programmer, samtidig med at vi har styrket kunsthallens økonomi og organisatoriske fundament. Jeg vil glæde mig til at følge Regelbau 411’s videre færd”, siger Matilde Best.

Sammen har Matilde Best og Simon Thykjær kurateret ni udstillinger med kunstnere fra ind- og udland. Der er blevet åbnet for samarbejder på tværs af kommunen og regionen – fra Sound Art Lab i Struer til Kunstpionerne i Aalborg og senest spillestedet Radar i Aarhus. Med opbakning fra Statens Kunstfond, private fonde og Struer Kommune har Regelbau 411 udviklet sig som en kunsthal i vækst og med store ambitioner som udstillingssted med fokus på lyd-, lys- og videokunst.

“Det har været en stor fornøjelse at lede Regelbau 411 i samarbejde med Matilde, og jeg kommer unægteligt til at savne både den fælles sparring, hendes utrættelige arbejde og ikke mindst vores både faglige og personlige fællesskab omkring kunsthallen. Nu ser jeg frem til en spændende tid og glæder mig til at løfte fremtidens opgaver”, siger Simon Thykjær.

På vegne af Regelbau 411’s bestyrelse udtaler forperson Katja Bjørn:

“Det har været en fantastisk tid med Matilde og Simon ved roret, hvor kunsthallen har konsolideret sig som en stærk stemme og markeret sig med en spændende udstillingsprofil. En stor tak skal lyde til Matilde for hendes højt kvalificerede indsats og enorme engagement. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med Simon og ser frem til flere spændende projekter og udstillinger i de kommende år.”

Selvom Matilde Best stopper i Regelbau 411, betyder det på ingen måde et farvel til kulturlivet i Struer, hvor hun fortsat er engageret i Struer Kunstråd, bestyrelsen på Struer Museum og senest er blevet udpeget som kurator på biennalen Struer Tracks i 2023.

Kommentarer